Oppskrifter vi bruker

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Saras knekkebrød

Nok til 2 brett

  • 150 g sammalt hvete grov (eller glutenfritt om du trenger det)
  • 150 g havregryn
  • 75 g solsikkekjerner
  • 75 g linfrø
    (ev sesamfrø eller gresskarkjerner)
  • 3,75 dl vann
  • 3 ss olje
  • 3/4 ts salt

Varm ovnen til 150 grader varmluft. Bland de tørre ingrediensene godt sammen. Bland inn olje og vann. 2 brett med bakepapir.

Stekes først i 10 minutter. Del opp i passe biter. Stek videre i 35-40 minutter.

Lykke til!

Hjemmelaget plastelina

  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss solsikkeolje
  • Litt konditorfarge (Farger fra Cacas gir veldig fine og klare farger!)
  • 1 ts sitronsyre

Rør dette sammen i en kjele. Varm opp på svak/middels varme til det blir en fin deig.

Avkjøl - Kna - LEK!

Pakk inn i plast og forvar i kjøleskap til neste gang du vil leke!

Rundstykkedeig

(Denne deigen kan også brukes til horn med ost og skinke og til innbakte pølser)

  • 4 dl sammalt hvete grov
  • 4 dl vann
  • 150 g margarin
  • 6 dl melk
  • 75 g fersk gjær
  1. Bland sammen mel og vann, og la stå ca 20 minutter.
  2. Smelt margarin og tilsett melk i gryten - varmes til 37 grader.
  3. Smuldre gjær i bollen til kjøkkenmaskinen.

Tilsett:

  • Margarin/melk-blandingen
  • Melblandingen (se over)
  • 3 ts salt
  • 4 ss sukker
  • Hvetemel til passe fast deig

Kjør kjøkkenmaskinen til deigen er godt blandet og slipper kantene.

La deigen heve litt med håndkle over. La barna bake ut til deilige rundstykker.

Stek i ovnen:

225 grader ca 12 minutter

Puttes blåbærkake

  • 200 g margarin
  • 6 dl sukker
  • 4 egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker

Smelt margarinen i en stor kjele. Bland sammen alt og hell røra ut på et brett med bakepapir.

Strø over blåbær (frosne blåbær går bra).

Stekes på 175 grader i ca 30 minutter.

Pepperkakedeig

  • 1/4 dl lys sirup
  • 1/2 dl vann
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1/2 liter sukker

Kok raskt opp disse ingrediensene i en stor kjele. Ta vekk kjelen fra varmen.

Del opp 350 g margarin i biter og tilsett i gryten. Rør til alt er smeltet. La røra avkjøles.

Bland i:

  • 1 liter hvetemel
  • 1 ss natron

Bland godt (deigen skal være løs) og la deigen stå i kjøleskapet over natten.

Forbered deigen før barna begynner: Kna inn minst 3 dl hvetemel

La barna kjevle og bake deilige pepperkaker!

Deigen er enklest å bake med når den er kald. Hvis deigen ikke holder sammen, kna inn enda mer mel.

Stek på bakebrett uten bakepapir: 250 grader, ca 3-5 minutter

GOD JUL!

Cafe Sols sjokoladekjeks

  • 200 g margarin
  • 100 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 100 g kokesjokolade

Bland alt sammen med knivene i en foodprosessor.

Kna det sammen til en deig. La stå i kjøleskapet minst 30 minutter.

La barna bake ut til små boller som trykkes litt ned.

Stekes på brett med bakepapir - 180 grader, 15-20 minutter

Kom og kjøp! :)

Boller

  1. Smuldre 100 g gjær i bollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Varm 1 liter melk (ev. halvparten vann) og hell i bollen.
  3. Skjær 300 g margarin i biter og rør ned i bollen

Tilsett:

  • 2 egg
  • 1 ts salt
  • 2 1/2 dl sukker
  • Ca 2 ts kardemomme
  • Hvetemel til passe deig

Kjør kjøkkenmaskinen til deigen er godt blandet og slipper kantene.

La deigen heve litt med håndkle over. La barna bake ut til deilige boller.

Stek i ovnen: 250 grader ca 8 minutter

Grove vafler

  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete fin
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 8 dl melk
  • 4 egg
  • 4 ss margarin

Ha alle tørrvarene i bollen til kjøkkenmaskinen.

Tilsett resten og rør sammen til en glatt røre. La stå i 15-20 minutter

Stek i vaffeljern og nyt nystekte vafler med syltetøy, smør, brunost!