Oppskrifter vi bruker

Saras knekkebrød
Nok til 2 brett
- 150 g sammalt hvete grov (eller glutenfritt om du trenger det)
- 150 g havregryn
- 75 g solsikkekjerner
- 75 g linfrø
(ev sesamfrø eller gresskarkjerner) - 3,75 dl vann
- 3 ss olje
- 3/4 ts salt
Varm ovnen til 150 grader varmluft. Bland de tørre ingrediensene godt sammen. Bland inn olje og vann. 2 brett med bakepapir.
Stekes først i 10 minutter. Del opp i passe biter. Stek videre i 35-40 minutter.
Lykke til!
Hjemmelaget plastelina

- 2,5 dl hvetemel
- 2,5 dl vann
- 1 dl salt
- 1 ss solsikkeolje
- Litt konditorfarge (Farger fra Cacas gir veldig fine og klare farger!)
- 1 ts sitronsyre
Rør dette sammen i en kjele. Varm opp på svak/middels varme til det blir en fin deig.
Avkjøl - Kna - LEK!
Pakk inn i plast og forvar i kjøleskap til neste gang du vil leke!
Rundstykkedeig
(Denne deigen kan også brukes til horn med ost og skinke og til innbakte pølser)
- 4 dl sammalt hvete grov
- 4 dl vann
- 150 g margarin
- 6 dl melk
- 75 g fersk gjær
- Bland sammen mel og vann, og la stå ca 20 minutter.
- Smelt margarin og tilsett melk i gryten - varmes til 37 grader.
- Smuldre gjær i bollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett:
- Margarin/melk-blandingen
- Melblandingen (se over)
- 3 ts salt
- 4 ss sukker
- Hvetemel til passe fast deig
Kjør kjøkkenmaskinen til deigen er godt blandet og slipper kantene.
La deigen heve litt med håndkle over. La barna bake ut til deilige rundstykker.
Stek i ovnen:
225 grader ca 12 minutter
Puttes blåbærkake
- 200 g margarin
- 6 dl sukker
- 4 egg
- 6 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
Smelt margarinen i en stor kjele. Bland sammen alt og hell røra ut på et brett med bakepapir.
Strø over blåbær (frosne blåbær går bra).
Stekes på 175 grader i ca 30 minutter.
Pepperkakedeig
- 1/4 dl lys sirup
- 1/2 dl vann
- 1 ts ingefær
- 1 ts kanel
- 1 ts malt nellik
- 1/2 liter sukker
Kok raskt opp disse ingrediensene i en stor kjele. Ta vekk kjelen fra varmen.
Del opp 350 g margarin i biter og tilsett i gryten. Rør til alt er smeltet. La røra avkjøles.
Bland i:
- 1 liter hvetemel
- 1 ss natron
Bland godt (deigen skal være løs) og la deigen stå i kjøleskapet over natten.
Forbered deigen før barna begynner: Kna inn minst 3 dl hvetemel
La barna kjevle og bake deilige pepperkaker!
Deigen er enklest å bake med når den er kald. Hvis deigen ikke holder sammen, kna inn enda mer mel.
Stek på bakebrett uten bakepapir: 250 grader, ca 3-5 minutter
GOD JUL!
Cafe Sols sjokoladekjeks
- 200 g margarin
- 100 g sukker
- 250 g hvetemel
- 50 g havregryn
- 100 g kokesjokolade
Bland alt sammen med knivene i en foodprosessor.
Kna det sammen til en deig. La stå i kjøleskapet minst 30 minutter.
La barna bake ut til små boller som trykkes litt ned.
Stekes på brett med bakepapir - 180 grader, 15-20 minutter
Kom og kjøp! :)
Boller
- Smuldre 100 g gjær i bollen til kjøkkenmaskinen.
- Varm 1 liter melk (ev. halvparten vann) og hell i bollen.
- Skjær 300 g margarin i biter og rør ned i bollen
Tilsett:
- 2 egg
- 1 ts salt
- 2 1/2 dl sukker
- Ca 2 ts kardemomme
- Hvetemel til passe deig
Kjør kjøkkenmaskinen til deigen er godt blandet og slipper kantene.
La deigen heve litt med håndkle over. La barna bake ut til deilige boller.
Stek i ovnen: 250 grader ca 8 minutter
Grove vafler

- 3 dl hvetemel
- 3 dl sammalt hvete fin
- 2 dl havregryn
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 8 dl melk
- 4 egg
- 4 ss margarin
Ha alle tørrvarene i bollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett resten og rør sammen til en glatt røre. La stå i 15-20 minutter
Stek i vaffeljern og nyt nystekte vafler med syltetøy, smør, brunost!